test

Ahad, 27 April 2008

Al Banjari Dilabel Tidak Bertanggungjawap?

Malam tadi terdapat satu catatan blog AlBanjari yang menyiarkan selolah-olah dia mengiakan catatan blog Mat Saman Kati tentang penyalahgunaan Kereta Kerajaan Oleh YB Idham Lim (CINA ISLAM).

Sehinggakah Dr Halimah pula yang MENJERIT :

SALAM. ADAKALANYA PROGRAM ADUN BERTINDIH DAN JARAK ANTARA SATU DENGAN YANG LAIN AGAK JAUH. SATU PROGRAM PARTI, SATU LAGI PROGRAM RAKYAT (ADUN ATAU EXCO). KALAU NAK BALIK NAK TUKAR KERETA SENDIRI LEPAS ITU PATAH BALIK KE TEMPAT PROGRAM RAKYAT MENAIKI KERETA EXCO ATAU ADUN,MASA HABIS DI TENGAH JALAN. TELAH DITANYA DENGAN PIHAK YANG BERKENAAN TENTANG PENGGUNAAN KERETA EXCO ATAU ADUN, MEREKA MENGATAKAN YANG TAK BOLEH IALAH URUSAN PERIBADI SEPERTI BALIK KAMPUNG, PERGI SHOPPING, PERGI BERCUTI, HANTAR ANAK SEKOLAH DAN SEBAGAINYA. JADI SEBELUM GUNA KERETA EXCO, TANYA "INI PROGRAM PERIBADI ATAU MELIBATKAN RAKYAT"
YB Lim kemudiannya membalas dengan melabel Al Banjari sebagai tidak bertanggung jawap:


DRS. KHALIL IDHAM LIM said...

Assalamualaikum wr. wb.

Baru balik dari ceramah di kulim , terbuka komen-komen sahabat yang insyaAllah hendak cari kemuliaan Allah. Mudah-mudahan sampai hajat kalau kena caranya? Kereta yang ana pakai adalah kereta peribadi ana yang dibeli tanpa gunakan satu sen pun duit kerajaan. Sudah lama ana berniaga sebelum jadi wakil rakyat semua orang tahu. Cuma matsaman kati yang lebih sudu dari kuah. Harap selidik dulu sebelum cerita macam2

DRS. KHALIL IDHAM LIM said...

al banjari adalah tidak bertanggungjawab, dia tahu sangat kereta tu ana dah beli setahun lebih sebelum PR 12. apa tujuan siarkan benda bohong dalam blog anda. sepatutnya anda tolong perbetulkan bukannya hendak keruhkan keadaan.Walaubagaimanapun Al-Banjari telahpun membuat catatan blog pemutihan bagi itu isu.

Adakah Albanjari memang tidak bertanggungjawap pada catatan blognya yang pertama?

Sebenarnya Albanjari mempunyai pilihan untuk bertanya pada YB Idham Lim di blognya sebelum membuat catatan.

Al Banjari juga boleh meletakkan tanda soal pada catatan blognya sebagai menunjukkan ketidak pastiannya.

Al Banjari juga boleh memetik atrikel Mat Saman Kati dalam bentuk petikan, supaya ianya jelas adalah dari Mat Saman Kati dan bukannya Al Banjari sendiri.

Walaubagaimanapun label tidak bertanggung jawab bagi saya terlalu keras. Ayat "Al Banjari sepatutnya lebih bertanggung jawab" lebih indah berbanding "Al Banjari adalah tidak bertanggungjawap".

0 comments:

Catat Komen

Google+ Hasbullah Pit