test

Jumaat, 28 Mac 2008

Ya, saya setuju Dasar Setinggan Sifar Diteruskan

merujuk kepada persoalan Penarik Beca

Saya merayu kepada semua yang membaca posting ini supaya menyatakan sokongan anda di sidebar sebelah kanan laman utama JERIT. Di bawah tajuk "Undi Anda!!!" (sila klik), ada soalan yang bertanya anda, patutkah kerajaan negeri Selangor teruskan Dasar Setinggan Sifar?

Tolonglah jawab tidak!

Jawapan saya Ya

Bagi saya, penduduk setinggan tidak akan terbela selagi mereka mempunyai status "Penduduk Setinggan" tanpa pemilikan rumah yang sempurna.

Kalau Kerajaan BN selangor yang lalu meroboh setinggan dengan sesuka hati, tidak semestinya Kerajaan Campuran PS-PKR-DAP akan melakukan perkara yang sama.

Yang penting sekarang ialah pemilikan rumah bagi penduduk setinggan, Jika dulu mereka memaksa penduduk setinggan untuk membeli rumah, maka ia tak bersesuaian.

Selagi mereka setinggan, selagi mereka tidak mempunyai pemilikan, selagi itu masalah setinggan tidak akan selesai.

Tuan tanah , samada individu, atau kerajaan atau korporat pasti akan menuntut pemilikan tanah mereka. Jadi di sini perlunya penduduk setinggan diberikan pemilikan tanah, supaya setinggan sifar.

Jaminan Anwar Ibrahim tidak merobohkan setinggan tanpa gantian yang munasabah:-

Pembangunan bukan dinilai hebat kerana keghairahan mempamerkan projek mega dan koridor, walhasil warga kota berpendapatan rendah kekal di kawasan sesak dan setinggan. Program pembinaan rumah rakyat adalah dia ntara keutamaan KeADILan. Rumah rakyat tidak boleh dirobohkan tanpa gantian yang munasabah!


Kalau nama Dasar "Dasar Setinggan Sifar" itu terlalu buruk sehingga membayangkan perobohan itu dan ini, maka eloklah ditukar nama dasar itu.

Nanti saya akan berbincang dengan Menteri-dan timbalan menteri kabinet bayangan saya untuk mencadangkan nama dasar yang baru.

KEMENTERIAN PERUMAHAN DAN KERAJAAN TEMPATAN

Menteri: Pikey Dude

Timbalan Menteri: Azhar Ahmad


1 comments:

Google+ Hasbullah Pit